Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.9.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Henry Hill on halunnut olla gangsteri niin pitkään kuin muistaa. Jo pojankloppina mies teki töitä mafialle, ja pääsi nopeasti mukaan piireihin. Vartuttuaan Hillistä tuli täysivaltainen jäsen, jonka ura koki huippuja ja kolauksia. Henry kuitenkin aloittaa omat kuviot huumebisneksessä Paulie-pomon selän takana, ja joutuu samalla kuulusteluihin. Kun arvostus mafiaperheeseen on menetetty, täytyy pysyä varuillaan ettei tule lahdatuksi…

Goodfellas on yksi parhaista mafiaelokuvista joita olen koskaan katsonut. Martin Scorsesen ohjaustyö yhdestä kohahduttavimmasta mafiatarinasta on ilmiömäinen. Tykkäsin näyttelijöistä, etenkin Robert De Nirosta ja Ray Liottasta. Ray Liotta oli kerrankin roolissaan uskottava ja tykättävä. Myös nykyään Sopranoksen psykiatrista tutuksi tullut Lorraine Braccoa oli ilo nähdä nuorempana ja hehkeämpänä.

Goodfellas on todella hieno mafiakuvaus. Elokuvan katsomisen jälkeen on kiintoisaa lukea WikiPediasta elokuvaan perustuvista hahmoista, sillä leffa perustuu tositapahtumiin. Etenkin roolihahmot ovat melkein suoraan historiasta revittyjä. Elokuva on melko karu, mutta se on alusta loppuun mielenkiintoinen ja jännittävä. Erittäin suositeltava elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!