Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Natsi-Saksan nousu oli hyvin ristiriitaista aikaa. Miljoonat niinkutsutut ”hyvät” ihmiset joutuivat keskelle hirmuista kaaosta. Heidän piti taipua manipuloinnin seurauksena, naamioitua joksikin muuksi, esittää, tai tuhoutua. Saksalainen yliopiston professori John Halder kohtaa ensimmäistä kertaa ongelmia, kun huomaa että ihmiset eivät tule luennoille missä käsitellään muuta kuin nationalissosialistista Saksaa. Lisää esteitä syntyy kun ei-arjalaisista, ja juutalaisista kertovia opuksia poltetaan. Edetäkseen urallaan Halderin on pakko taipua, ja pian hän huomaa olevansa korkea-arvoinen SS-sotilas. Kolleegansa Maurice on saksalainen, mutta juutalainen, ja kärsii sen seuraukset. John herää auttamaan häntä liian myöhään…

Good on mielenkiintoinen elokuva Natsi-Saksasta. Leffa oli kuitenkin aivan liian hidas ja tylsä, eikä siksi niin kovin ”hyvä”, ainakaan nimen mukaan. Elokuva muuttuu jännäksi vasta loppupuolella, ja juuri kun ainakin itse olisin innostunut, se loppuu kuin seinään. Pidin kuitenkin melko paljon Viggo Mortensenin roolisuorituksesta. Good on sisimmältään melko paksua ihmissuhdedraamaa, mutta kertoo vissiin sen sanoman mikä on tarkoituksenakin kertoa. Vaikka näytelmään pohjautuva tarina onkin fiktiota, se tuo jälleen mieleen sen ajan Saksan. Good ei ole kuitenkaan helppoa katsottavaa, enkä suosittele sitä puisevia draamoja inhoaville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!