Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.8.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Näköjään viime aikana osunut kohdalle paljon elokuvia jotka yrittävät shokeerata jollain tavalla. Funny Games kertoo ”hauskoista peleistä”, joita naapurimökin psykopaattiset häiriintyneet nuoret miehet tulevat harrastamaan viattoman kesämökkeilevän perheen luokse. Loman alku muuttuu painajaiseksi kun miehet pitävät perhettä vankina perheen omassa kesämökissä…

Elokuva oli ihan jännittävä, mutta melko tylsä. Tässä esiintyi sellaista Amerikan Psyko -tyyppistä ”fiksua” psykopaattisuutta. Osoittautui myös yleinen piirre että psykopaattinen ihminen saattaa aluksi vaikuttaa täysin normaalilta, mutta sitten nopeasti huomattavissa täysin poikkeava käyttäytyminen ja todellisuudentaju. Häiritsevä ja painostava elokuva. Pääosassa Naomi Watts.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!