Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Psykiatri Sam Foster yrittää auttaa nuorta Henry-nimistä miestä, joka päättää tehdä itsemurhan. Tutkiessaan Henryn taustoja, Sam huomaa omassa todellisuudentajunnassaan häiriöitä.

Stay on monimutkainen, mutta käsittämättömän hienosti rakennettu elokuva. Leffan kuvaustavasta ja juonesta tulee mieleen Donnie Darko. Elokuva ei täysin auennut ensimmäisellä katselukerralla, mutta se ei minua haitannut. Juonesta jää paljon oman tulkinnan varaan, mikä on hyvä asia. Leffa oli alusta asti kiinnostava, ja viihdepitoinen. Ewan McGregor oli tavalliseen tapaan loistava roolisuorituksessaan. Muissa rooleissa nähdään mm. Ryan Gosling, Naomi Watts, ja Bob Hoskins.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!