Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.9.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Kolme laskettelijaa kokee elämänsä painajaisen jumituttuaan hiihtohissiin…

Hain tältä elokuvalta jännittävyyttä, ja sitä sain enemmän kuin odotin. Tiedän että elokuvassa on epäkohtia, mutta sen jännittävyyden ja mukaansatempaavuuden takia niitä ei tullut katsoessa huomattua. Tykkään tavasta jolla leffa piti otteessaan ja laittoi todella adrenaliinin virtaamaan.

Olen pitkään etsinyt oikeasti värisyttävän jännittävää elokuvakokemusta, ja voin sanoa että nyt olen sellaisen löytänyt. Frozen on yksi vuoden jäätävimpiä elokuvia, sanan positiivisessa mielessä. Leffan idea on epäkohdista huolimatta suhteellisen realistinen, vaikka jotkut kohdat jäävätkin hieman tabuiksi. Jos elokuva olisi vielä jaksettu viimeistellä, se olisi ollut täydellinen trilleri.

Frozenin näyttely on sujuvaa, ja pidin jostain syystä jokaisesta hahmosta. Leffassa annettiin ehkä loppupeleissä turhan vähän toivoa, mutta olen tyytyväinen loppuratkaisuun. Lumimainen miljöö on myös erittäin mieleeni, ja lasketteluteema veresti vanhoja melkein kadotettuja – mutta rakkaita – lautailumuistoja. Frozen on loistava moderni trilleri, ja mielestäni sarjassaan ehdottomasti parhaita.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!