Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Freakdog / Red Mist kertoo syrjäytyneestä, psykoottisesta, oudosta, masentuneesta miehestä nimeltä Kenneth, jota pidetään yleisesti ottaen friikkinä nuorten sairaalaopiskelijoiden porukassa. Eräänä iltana sairaalaopiskelijat ovat juomassa läheisessä baarissa. He ovat iltaa varten varastaneet sairaalalta lääkkeitä huumausainetarkoitukseen. Huonoksi onnekseen friikki-Kenneth saapuu paikalle, ja joukko päättää juottaa pojan känniin jotta hän ei lavertelisi. Kenneth saa kuitenkin epileptisen kohtauksen, ja menee koomaan. Omatunnon kolkuttamana Kennethiä säälinyt Catherine yrittää auttaa poikaa katastrofaalisin seurauksin…

Ensimmäisenä häiritsee mikä elokuvan nimi on oikeasti; Freakdog vai Red Mist? Leffa on toiselta nimeltään Red Mist, mutta minulle title ei sano mitään. Miellän siis elokuvan mieluummin Freakdogina. Leffa oli yllättävän hyvä! Myönnän, että leffassa oli omat epäkohtansa ja virheensä, mutta kokonaisuus todellakin toimii. Elokuva ei kyllästyttänyt eikä ärsyttänyt missään kohtaa, päinvastoin. Näyttelijät eivät ole kaikille tuttuja, mutta esimerkiksi Arielle Kebbel on nähty mm. The Uninvitedissä, American Piessä, ja Kaunan jatko-osassa (The Grudge 2). Odotin elokuvasta B-tasoa, mutta leffa osoittautuikin ihanan kelvolliseksi. Raaka se oli, mutta erittäin jännittävä! Voisin suositella.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!