Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.2.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Kenraali Catherine Powell johtaa Kenyan drone-tehtävää, jossa Al-Shabaab-itsemurhapommittajat yritetään kaapata valtion hellään huomaan. Kun kaappaus ei onnistu siviilien vuoksi, muuttuu tehtävän päämäärä eliminoinniksi. Eteen tulee moraalinen dilemma kun 9-vuotias tyttö tulee myymään leipää kohderakennuksen seinustalle…

Eye in the Sky on piinaava sotatrilleri, ei pelkästään tapahtumien vuoksi, mutta myös sen vuoksi että näitä tapahtuu oikeastikin harva se päivä. Leffa on jännittävä, pysäyttävä ja dialogeiltaan taidokas. Alan Rickmanin rooli jäi viimeiseksi ennen kuin syöpä vei voiton ja voi pojat, kylläpä hän loisti suorituksessaan. Taidokkaasti tehty, jännittävä, ajatuksia herättävä ja erittäin koskettava elokuva. Roolissa myös Breaking Badista tuttu Aaron Paul.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!