Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.9.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Ihmiskunta lähtee ensimmäiselle avaruuslennolle kuuta kauemmas, päämääränä Jupiterin kuu Europa. Europassa epäillään olevan vettä ja jopa elämää, vaan lento on pitkä ja vaarallinen…

Europa Report ei ole avaruusleffana ihan perinteinen lajiaan, sillä tarina on kerrottu ”löydetty videomateriaali” -tyylisesti kameroiden ja lokikirjojen välityksellä. Pidän myös siitä, että elokuvassa ei ole liikaa kaikkea, kuten avaruuspätkissä tuppaa olemaan. Sopivan yksinkertaista jännitystä ja elementteinä riittävät melkeinpä jo pelkästään avaruus ja sen tuomat haasteet. Erittäin jännittävä ja kiinnostava mysteeripätkä. Mysteeriä oltaisiin voitu ehkä avata vielä vähän paremmin. Suosittelen kuitenkin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!