Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.2.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Tehtävällään Kremlinissä Ethan lavastetaan paikan pommittajaksi. IMF-agenttiyksikkö suljetaan ja sen olemassaolo kielletään, agentit leimataan kansainvälisiksi terroristeiksi. Porukan ainoa ja viimeinen tehtävä on estää ydinsodan syttyminen, kun ruotsalainen mielipuoli kaappaa laukaisukoodit…

Mission Impossiblen neljäs osa alkaa jotenkin löyhästi, mutta pian tempaistaan mukavasti aiemmista leffoista tuttuun vauhtiin. Äksönleffan huumori uppoaa lähes joka kerta. Juoni jää jotenkin vaisuksi ja idioottimaiseltakin tuntuvat epäkohdat ärsyttävät, mutta silti elokuva osaa viihdyttää juuri ja juuri sopivasti. Pidin leffan tietystä jännityksestä, vaikka leffan kulusta osa olikin aika ajoin ennalta-arvattavaa. Simon Pegg on leffassa hauska. Yllätyksenä etenkin ruotsalainen Millenium-trilogiasta tuttu Michael Nyqvist ja yllättävän ison roolin saanut Samuli Edelmann.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!