Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.12.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Neljä nuorukaista rötöstelee ”helppoja kohteita”, eli omakotitaloja, elättääkseen itsensä ja läheisensä. Rocky on alkoholistiperheestä ja haluaa pikkusiskonsa kanssa paeta kauas pois Kaliforniaan – se ei kuitenkaan onnistu ilman rahaa. Kun vastaan tulee ”täydellinen” kohde, sokean miehen talo syrjäseudulla, joukkio päättää tehdä viimeisen keikkansa…

Don’t Breathe on rikostrilleri, joka pitää otteessaan alusta loppuun. Eniten pidin elokuvan omaperäisyydestä ja odottamattomuudesta, vaikka kaava alkoikin tulla hyvin nopeasti tutuksi. Näyttely on uskottavaa, vaikka näyttelijöitä on vähän. Evil Deadin remakesta tuttu Jane Levy on huikea, samoin jo alan seniori Stephen Lang, joka viimeistään Avatarista ponnahti myös nuoremman katselijakunnan tietoisuuteen. Loistoleffa, joka toiminee parhaiten silloin kun ei tiedä mitään etukäteen. Kerrankin kauhu/trilleriosastoa, joka ei ole liian juustoinen, eikä mahdoton puitteiltaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!