Vanha sokea mies asuu syrjäisessä tönössä suojellen pientä Phoenix-tytärtään. Tytär käy kovan koulun kun mies entisenä veteraanina pistää hänet koville ”selviytymään” erilaisista haasteista. Kun taloon murtautuu vaarallisia huumehörhöjä, mies ei päästä heitä helpolla…

Yleensä kauhu/trilleri-genren elokuvien jatko-osat ovat ennalta-arvattavaa soopaa, joka yleensä johtuu siitä että aikaa on kulunut liian pitkään välissä, ohjaaja on vaihtunut tai muuten vain tarina heitetään päälaelleen. Don’t Breathe 2 on kuitenkin iloinen poikkeus, elokuva on nimittäin kaikkea muuta kuin mitä jatkikset yleensä; Jännittävä, brutaalin väkivaltainen ja ennen kaikkea villin ennalta-arvaamaton.

Don’t Breathe 2 on äärimmäisen synkkä, surullinen, ahdistava, verinen, järkyttävä, kutkuttavan jännittävä. Sanoinko jo jännittävä? Stephen Lang on ilmiömäinen. Erityisesti lopun kohtaus ”I am no father” sai herkistymään. Suositeltava elokuva, jos olet nähnyt ensimmäisen. Kehtaisin väittää, että jopa parempi kuin ensimmäinen. Jatkoon.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!