Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.11.2004, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 20 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 16-vuotias.

DigiCorp on järjestö, joka järjestää töitä ihmisille. Ihmiset saavat uuden henkilöllisyyden, ja heidän tehtävinään on toimia vakoojina erilaisissa kokouksissa eripuolella maata. Mutta työt ovat pelkkää hämäystä, todellisuudessa DigiCorp käyttää ihmisiä hyväksi, heidät aivopestään kokouksissa eri henkilöiksi. Morgan Sullivan on eräs DigiCorpille valituista, joka pääsee selville koko kupletin ideasta Rita Forsin opastamana, mutta raapaiseekin tutkimuksissaan vain pintaa.

DVD:n takakansi: ”Toimintatrilleri, jossa Morgan päätyy monikansallisen IT-konsernin teollisuusvakoojaksi. Yritysten valtataistelussa vain harva asia on sitä miltä näyttää… Morgan Sullivan päätyy mahtavan IT-konsernin teollisuusvakoojaksi. Morgan kuitenkin oppii pian, että monikansallisten yritysten valtataistelussa vain harva asia on sitä miltä näyttää – ja uhka voi tulla odottamattomalta suunnalta!”

Cypher on Cuben tekijöiden mestariteos. Cypherissä kuvaillaan hienosti asiat yhden henkilön näkökulmasta ja elokuva on muutenkin todella visuaalisesti taiteellinen ja ammattimainen scifi-luomus. Pidän erityisesti elokuvan teknologiasta ja keinoista, joilla elokuva etenee.

Mielestäni elokuva on suoraansanottuna ihan huippu! Elokuva etenee Donnie Darkon tai Cuben tyyliin, jossa joutuu miettimään – ja se on hyvä! Tällaisia elokuvia lisää. Elokuvassa on hyvä juoni, vaikkakin aika juonenkäänteinen, mutta se kuuluu asiaan. Kuten olen jo maininnut, elokuvat jotka pistävät miettimään ovat parhaita. Tässä elokuvassa on loistojuoni ja idea. Aluksi elokuva tuntuu tavanomaiselta, mutta sitten kun alkaa selviämään asioita, ei meinaaa pysyä nahoissaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!