Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.7.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Seitsemän toisilleen täysin tuntematonta ihmistä herää kuution muotoisessa huoneessa, jonka ovista päätyy vain uusiin kuution muotoisiin huoneisiin. Joissakin huoneissa on tappavia ansoja, ja poppoon on selvitettävä uloskäynti, ennen kuin on liian myöhästä…

Katsoin Kuution ensimmäisen kerran joskus kymmenisen vuotta sitten, ja täytyy sanoa että se säväyttää vielä kymmenen vuoden jälkeenkin. Leffa on mielenkiintoinen, originaali, ja jännittävä. Klassikon maineen saanut Kuutio jaksaa pitää otteessaan joka katselukerralla. Itselläni jo Stargatesta kulttimaineen saanut David Hewlett on yksi syistä miksi arvostan elokuvaa niin paljon. Suosittelen!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!