Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 31.7.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä löytävät itsensä jälleen kuutiohuoneesta. Vaellellessaan huoneissa porukka huomaa että huoneissa vaihtelevat ulottuvuudet niin paikan kuin ajankin suhteen. Entä mitä ovat nuo oudot numerot joita on piirretty joka nurkkaan…

Cube-trilogiaa on kiva katsoa uusiksi kun ei muista tapahtumista mitään. Nuorempana pidin Hyperkuutiota ensimmäisetä Cubea parempana, mutta nyt voisin väittää toisin. Olin pettynyt kun jatko-osassa ei ollut juurikaan ”ansoitettuja” huoneita, kuten ensimmäisessä elokuvassa. Sen sijaan huoneissa oli vain jotain typeriä ja selittämättömiä efektikikkailuja.

Kakkososa on jotenkin turhan erillinen ykkösosaan verrattuna. Leffa on kokonaisuutena silti hyvä ja erittäin viihdyttävä pätkä, mutta ei tunnu kunnioittavan alkuperäistä ideaa tarpeeksi. Leffa oli ihan virkistävää katsoa taas uudestaan. Voi olla että nyt ymmärsin elokuvan paremmin mitä nuorempana, sillä huomasin yllättyneeni siitä että ei tämä niin absoluuttisen täydellinen elokuva ollutkaan mitä muistelin. Suosittelen kuitenkin katsomaan, jos pidit ensimmäisestä. Leffa on loppupeleissä kuitenkin erittäin hyvä pienistä puutteista ja epäkohdista huolimatta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!