Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.12.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Uutisissa sanotaan komeetan ohittavan maata. Joukko vanhoja ystävyksiä järjestää illalliskutsut kun outoja alkaa tapahtumaan. Puhelimia hajoaa, kenttää ei löydy… naapurustosta sammuu valot, mutta onneksi on generaattori.

Coherence on juuri sellaista scifiä, josta pidän. Yksinkertaista, mutta toimivaa. Kvanttifysiikkateorioita parhaimmillaan. Elokuvan matala budjetti, kuvaustapa ja tuntemattomahkot näyttelijät eivät lupaa paljon, mutta voi pojat että elokuvaa on mielenkiintoista ja jännittävää seurata. Näyttelijöistä monikin on tuttuja, kuten esimerkiksi Extantissa ja Homelandissa tavattu Maury Sterling.

Coherencessa kiehtoo tulkinnanvaraisuus ja ajatusleikit, jotka viedään mahdollisimman pitkälle. Ajatus on myös karmiva ja tuo mieleen muita vastaavia elokuvia, kuten Trianglen. Aivan mahtava ja loppuun asti kiinnostava elokuva, joka mietityttää vielä katsomisen jälkeenkin.

Tämä on niitä leffoja, jotka pitää katsoa toistamiseen. Miljöö säilyy samana, henkilöt eivät juuri vaihdu ja siinä mielessä elokuvaao on helppo verrata esimerkiksi The Man From Earthiin tai 12 Angry Meniin, mutta muuten leffa on omaa luokkaansa. Teoreettisen scifin ystäville suosittelen lämpimästi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!