Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.1.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Vuorikiipeilijä-pelastaja Gabe keräilee itseään traumaattisen tapahtuman johdosta, jossa parhaan kaverinsa tyttöystävä putosi alas vuorelta. FBI:ltä ryöstetään sata miljoonaa dollaria ja kone putoaa vuorille. Pelastustiimi houkutellaan paikalle, Gabea myöten, ja käy ilmi että pelastusretki ei olekaan ihan rutiinihomma…

Cliffhanger on jännittävä kiipeilyelokuva, itse asiassa korkeanpaikankammoisille yksi jännittävimmistä. Sylvester Stallone on elokuvassa huippu, enkä voi moittia ketään muutakaan. Michael Rooker erityisesti on leffan mukavana tyyppinä mieleeni, hän on kun on yleensä pahis. Kolmas Kivi Auringosta -tähteä John Lithgowia en ole tottunut näkemään näin ilkeässä roolissa, mutta rooli vain osoittaa miten hyvä hän on. Hänen roolisuorituksensa leffassa hipoo täydellisyyttä.

Cliffhanger on ehkä Renny Harlinin paras elokuva. Ainakin yksi parhaista, siitä ei ole epäilystä. Leffa on ajaton ja pienistä puutteistaan upea, juonenkäänteitä ja toimintaa täynnä. Ei kovin älykäs leffa, mutta pikkunippeleihin ja epäkohtiin ei jaksa edes kiinnittää huomiota kun homma vie mukaansa. Must-see.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!