Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Ihmiskunnan viimeiset päivät on käsillä, ja maapallon johtavat tiedemiehet ja arkkitehdit kootaan suunnittelemaan valtavaa maan uumeniin rakennettavaa kaupunkia, Emberiä. Kuluu vuosisata jos toinenkin, ja ”rakentajat” ovat jääneet unholaan. Kaupungin generaattori vetelee viimeisiään, ja kyläläiset kärsivät yhä pidemmistä sähkökatkoksista. Mitä sitten jos virta loppuu kokonaan? Teini-ikäiset seikkailijat Lina Mayfleet ja Doon Harrow saavat vihjeitä rakentajien unohdetusta suunnitelmasta ja yrittävät ratkaista arvoitusta…

Pidin City of Emberistä alusta asti. Leffa oli tarpeeksi uniikki ja juoneltaan tuore. Pidän elokuvista, joissa kuvataan aikaa, ja tässäkin sitä oli kuvattu varsin erinomaisesti. Minua ei haitannut pienet seikat, kuten että elokuva oli hitusen ennalta-arvattavissa, hieman lapsellinen (mutta kyse on perhe-elokuvasta!), tai muuta vastaavaa. Elokuva on uusi, kiinnostava, mukaansatempaava, sisältää scifiä ja fantasiaa, kuvaa aikaa, näyttelijöissä on Bill Murray; jo pelkästään nämä asiat saavat minut tykkäämään elokuvasta. Tosin hieman petyin kun Bill Murray oli ”ilkeässä” roolissa. Leffa oli hieman Jules Vernemäinen seikkailuelokuva. Hieno leffa niin miljööltä kuin idealtaankin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!