Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.12.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Nuori Ella jää yksin äitipuolensa ja kahden siskopuolen armoille kun isänsä kuolee odottamatta. Ella kuitenkin lupasi äidilleen, että säilyttää rohkeutensa ja kiltin luonteensa ja onni näyttää kääntyvänkin kun Ella tapaa metsässä nuoren komistuksen…

Cinderella on uudelleenfilmatisointi perinteisestä kansansadusta, josta elokuvana kenties tunnetuin on Charles Perrautin ja Grimmin veljesten versioihin pohjautuva Disneyn piirretty vuodelta 1950. Lily James näyttelee ja laulaa hienosti ja on tietenkin myös kuvankaunis ja Richard Madden näyttelee uskottavasti prinssiä. CGI-haltiakummi on elokuvassa ainoa mikä pisti pahasti silmään, sitä ei olisi tarvittu ollenkaan.

Cinderellassa ei oikeastaan ole mitään moitittavaa, mutta siinä sen keskinkertaisuus piileekin. Elokuva ei ole huikea, mutta ei mikään huonokaan. Hyvää, viihdyttävää, katsottavaa koko perheen viihdettä. Parhaimmillaan tuo mieleen tuon jokaisen lapsuudessa esiintyneen 50-luvun piirretyn. Cate Blanchettista olisi voinut saada hirveämmänkin. Lasten kanssa mukavaa katsottavaa, muuten olisi voinut jäädä katsomattakin. Lämmin suositus lapsiperheille. Hyvä opetus, rohkeutta ja kiltteyttä tarvitsemme kaikki enemmän.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!