Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.11.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

JJ Gittes on etsivä, joka paljastaa aviorikoksia epäileville puolisoille. Kun isohkon yrityksen työntekijän vaimoksi tekeytyvä nainen antaa Gittesille uuden tehtävän, tapaus johtaa murhan jäljille, ja asialla on jotenkin tekemistä veden kanssa…

Halusin niin kovasti tykätä Chinatownista. Pidän jännäreistä ja mysteereistä, mutta tämä oli aivan liian hidas ja tympäännyttävä elokuva. Tykkään Jack Nicholsonista älyttömästi, mutta Chinatown on jotenkin puiseva elokuva. En myöskään tykkää turhan mutkikkaasta ja varsinkaan poliittisesta juonenkulusta elokuvissa ylipäätään… vaikea elokuva, eikä yrityksestä huolimatta avaudu kaikille – ainakaan minulle.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!