Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.9.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Eletään vuotta 2267, elämää maapallon jälkeen. Maapallon ovat tehneet asumiskelvottomaksi myrkkysateet ja tohtori Laura Portmann kerää varoja matkustaakseen kohutulle asutetulle Rhea-planeetalle, jossa hänen siskonsa Arianne asustelee lastensa kanssa. Portmann pääsee komennukselle alukselle, jonka on tarkoitus kuljettaa rahtia Asema 42:lle. Matkan aikana kuitenkin tapahtuu kummia…

Cargo on mielenkiintoinen saksankielinen scifielokuva. Yllättävän hyvin tehdyssä tulevaisuuskuvassa käsitellään lempiaiheitani, kylmää ja ääretöntä avaruutta ja sitä millaista elämä voisi olla parin sadan vuoden päästä. Leffassa kuitenkin tökkii se, että ideat on jo käytetty ja mikään ei oikeastaan yllätä. Näyttely on ihan OK, mutta juonessa on muutamia irrationalisuuksia. Elokuvan loppukin jää jotenkin kesken. Ihan ”hyvä” ja katsottava elokuva, mutta ei välttämättä mitään sen enempää. Odotukset matalalla saatat jopa yllättyä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!