Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Vanhemmat lähettävät mielestään ”ongelmalapsensa” leirille Fijin saarelle. Leirillä teineistä on tarkoitus muokata kurinalaisia ja nöyriä. Todellisuudessa leiri on kuin maanpäällinen helvetti, vankilamainen paikka josta ei ole poispääsyä. On joko alistuttava tai kärsittävä seuraukset niskuroinnista. Teinejä pahoinpidellään ja aivopestään samalla kun kotona vanhemmat uskovat kaiken olevan lapsensa omaksi parhaaksi…

Boot Camp on pitkästä aikaa erittäin mielenkiintoinen elokuva, myös siksi koska se perustuu tositapahtumiin. Elokuva ei alkanut kovin lupaavasti, sillä näyttelijäsuoritukset eivät oikein tuntuneet lähtevän käyntiin. Leffa kuitenkin vain parani loppua kohden. Olen tällaisten saarielokuvien suuri fani. Elokuva järkytti ja vaikutti omalla tavallaan. Lempparini Peter Stormare veti tässäkin elokuvassa loistoroolin. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!