Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.11.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Tim pelkäsi pienenä mörköjä kuin kuka tahansa pieni poika. Ainoa vain että oikea Mörkö vei Timin isän. Tietenkään kukaan ei usko moista, sanotaan että hän vain ”lähti pois” heidän luotaan. Timillä jäi kuitenkin tapauksesta traumat ja hän on koko nuoruusikänsä aikuisuuteen asti pelännyt vaatekaappeja sekä pimeitä paikkoja joissa mörkö voisi olla. Oletko sinä koskaan pienenä luullut ja pelännyt kamalasti että sängyn vieressä tai muualla samassa huoneessa on hahmo tai mörkö, mutta valot päälle laitettuasi huomaatkin että kyseessä on vain vaatekasa? Mutta mitä jos tuo vaatekasa onkin mörkö, heti kun sammutat valot…

Boogeyman oli oikeasti kammottava kauhuelokuva. Pidin sen pelottavasta tunnelmasta kuvata joka lapsen (ja ehkä myös aikuisen) vanha tuttu mörköpelko. Mörkö oli tässä kuvattu salamyhkäiseksi ja pelottavaksi ”tuntemattomuudeksi”. Jotkut sanovat että elokuva oli juuri sen takia huono, mutta minusta se oli juuri sen takia hyvä. Elokuva ei olisi ehkä ollut niin pelottava jos mörkö olisi ihan tavallinen erotettavissa oleva hahmo eikä mysteerinen instanssi kuten se elokuvassa oli. Pidin myös ”aikavääristymistä” 1408-elokuvan tapaan. Muukin mysteeri oli psykologisesti pelottavaa. Boogeyman on selkeästi aliarvostettu leffa, sillä se on paljon parempi kuin sitä on arvosteltu. Hyvää ja pelottavaa pehmokauhua.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!