Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.8.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Blow kertoo George Jungista, joka oli yksi merkittävimmistä ihmisistä jotka salakuljettivat ja myivät kokaiinia Yhdysvaltoihin 60-luvulta lähtien 80-luvulle saakka. Pienen kylän köyhästä perheestä oleva George-poika oli määrätietoinen, ja päätyi vartuttuaan myymään huumeita ystävänsä kanssa. Jungista kasvoi johtava huumediileri, ja hän tienasi miljoonia huumeiden avulla. Elämä kuitenkin heitteli vauraudesta köyhyyteen, kun George ei päässyt pahoista tavoistaan…

Tavallaan hassua, että elokuva käsittelee yhtä pahamaineisimmista huumediilereistä sillä tavalla että katsojan myötätunto on täysin diilerin puolella. Johnny Depp vetää elokuvassa loistoroolin, ja pidin siitä miten paljon hänen hahmonsa muistutti esimerkiksi hahmoa jota hän näytteli ”Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa” -elokuvassa. Leffa oli todella hyvä. Pidin elämänkerronnasta ja asioiden kuvaustavasta. Oli hieman yllättävää, että leffa ei sisältänyt juuri yhtään väkivaltaa. Tarina on melko uskomaton ollakseen totta. Ei ehkä tarpeellinen, mutta erittäin katsottava elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!