Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.8.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Apollo 13 oli Yhdysvaltain Apollo-ohjelman avaruuslento. Sen oli tarkoitus olla kolmas Kuuhun laskeutunut lento, mutta sen sijaan lennosta tuli kuuluisa vakavan ja miehistön henkeä uhanneen teknisen vian vuoksi. Apollo 13 kertoo tuon tapauksen niin kuin se tapahtui vuonna 1970…

Apollo 13:aa tähdittää nimekkäät näyttelijät, kuten Tom Hanks, Kevin Bacon, Gary Sinise, ja Ed Harris. Leffa oli hyvä, mutta kävi monessa kohtaa hieman liian tylsäksi. Ja koska kyseessä on historiallinen tapahtuma, kaikki jotakuinkin tietävät mitä tapahtuu, joten leffassa ei ole yllättäviä elementtejä. Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, ja Tom Hanks jotenkin sopii tällaisiin ongelmaleffoihin. Tuli ihan mieleen Cast Away. Katsottava elokuva, mutta ei mikään kovin mielenkiintoinen, ellei sitten erityisesti pidä avaruudesta sen tylsimmässä muodossa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!