Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.2.2018, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 6 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 30-vuotias.

Eletään 70-80-luvun vaihdetta. Barry Seal on amerikkalainen lentäjä, joka tekee pientä fiilunkia aina silloin tällöin lisätienestien toivossa. CIA saa vihiä lentäjästä ja hänen lahjakkuudestaan ja palkkaa hänet peitetehtäviin kuvailemaan Etelä-Amerikan pahiksia. Käykin silleesti hassusti, että Medellinin kartelli, Pablo Escobar ja kumppanit palkkaavat siinä sivussa miehen lentämään kokkelia jenkkeihin. Ja paalua tulee…

American Made on mielenkiintoinen tositarina miehestä, joka teki vähän kaikkea. Leffassa kiinnosti Medellinin kartellin osuus varsinkin Narcosin katsomisen jälkeen, mutta muuten tarinallisesti, näyttelyltään ja tahdiltaan elokuva tuntuu jotenkin tasapaksulta. Tom Cruise on rooliin vähän liiankin varma tapaus. Ihan katsottava toimintapläjäys, mutta odotin enemmän huumoria sekä toimintaa, nyt kumpikin puoli jäi hieman pliisuksi… ihan OK loppuviimein.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!