Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.8.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

99 frangia kertoo Octavesta, miehestä jolla on kaikkea. Tuo ’kaikki’ käsittää työpaikan mainosalalla, jolla Octave menestyy. Mutta Octaven mukaan kaikki on vain väliaikaista; minä, sinä, maapallo, raha, elämä. Huumeet irrottavat hetkeksi Octaven todellisuudesta, ja tuovat väriä elämään, mutta huonot tripit eivät ole koskaan kivoja – ja niitä sattuu tulemaan vähän liikaakin. Octaven ura menee alamäkeä, ja mies pohtii elämänsä tarkoitusta. Kun elämänsä nainenkin jätti, ja työpaikka uhkaa kaatua päälle, mitä on enää jäljellä…

En luokittelisi 99 francsia oikeastaan komediaksi, sillä mielestäni sen pääasiallinen tarkoitus ei ollut naurattaa. Se oli enemmänkin surrealistinen draama tosielämästä. Leffa pisti ajattelemaan elämää ylipäätään. Tämä elokuva opetti harvinaisen hyvin että raha ei tuo onnea. Leffa pohti myös mikä meidät pitää tässä maailmassa; oma rakas, vaiko työpaikka? vai mikään? Näyttelijäsuoritukset olivat aivan uskomattoman hienoja, ja leffan mustalla huumorilla ei ollut rajaa. Pidin tavasta jolla leffa toi mieleen Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa. Erittäin suositeltava elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!