Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.7.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Thomas ja Sebastian ovat amerikkalaisia journalisteja Georgiassa seuraamassa konfliktin edistymistä. Kun Venäjän—Georgian sota syttyy, toimittajat joutuvat keskelle äksöniä taistelemaan hengestään… muut maat eivät tunnu auttavan, eikä edes jenkkilehdistöä kiinnosta maan tapahtumat, kunnes kameralle taltioituu raakoja ihmisoikeusrikoksia. Nyt on jotain henkiriepuakin arvokkaampaa, nimittäin kuvamateriaali joka on saatava ulos hinnalla millä hyvänsä…

Suomalaisen Renny Harlinin ohjaama ja tuottama ”5 päivää sotaa” on hieno draama vuoden 2008 Venäjän-Georgian sodasta, jota minä en jostain syystä edes huomannut tuolloin, ja varmaan aika moni muukin missasi koko taiston. Nuo viisi päivää sisälsivät yllättävän paljon teurastusta, jos leffaa on uskominen. Tämä tositapahtumiin perustuva filkka kiteyttää sodan kohokohdat ja antaa hienon journalistin näkökulman asiasta. Pistää todellakin miettimään ja jotain elokuvan hienoudesta kertoo jo se, että herkistyin kyyneliin ennen lopputekstejä vilahtaneiden surullisten tosikertomusten välkkyessä ohitse… suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!