Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Intian mumbainilainen teini nimeltä Jamal kasvaa slummielämän keskellä ja pääsee myöhemmällä iällä Intian ”Haluatko Miljonääriksi?” -ohjelmaan. Tietäessään vastaukset useampaan kysymykseen ja menestyessään kisassa ohjelman järjestäjät luulevat Jamalin huijaavan; onhan hän vain ”slummikoira”… mutta kun Jamal pidätetään ja häneltä kysytään miten hän tiesi vastaukset, Jamal kertoo elämäntarinansa, jonka varrella tiedot ovat kovertuneet hänen päähänsä…

Slummien Miljonääri on kuin onkin hyvä elokuva, mutta en nyt sanoisi että niiin hyvä mitä sanotaan. Elokuva jaksoi kiinnittää huomion loppuun asti, ja se oli hyvin rakennettu. Kaikki oli oikeastaan kohdallaan; musiikki, juoni, miljöö, eli lopulta jäi makuasiaksi tykkäsikö vai ei. En itse olisi antanut elokuvalle kahdeksaa Oscaria – vähempikin olisi riittänyt -, mutta en voi väittää etteikö se olisi noiden pystien arvoinen. Intiateema ei vain ollut täysin mieleeni, ja joissakin kohdissa voisi sanoa että elokuva oli hieman tylsä. Kerrontatapa ja se miten elokuva on tehty on kuitenkin ilmiömäistä. Bravo.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!