Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.3.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

9/11-terrori-iskuista aloitettiin vuosikymmenen kestävä operaatio kiinniottaa tai lahdata Osama bin Laden. CIA:n erikoistiimi keräsi tietoa päästäkseen Ladenin jäljille, kunnes vihdoin totuuden hetki sai koittaa…

Mukamas tositapahtumiin perustuva Osama bin Ladenin jäljittämistarinaan perustuva Zero Dark Thirty on ennen kaikkea tylsä, byrokraattinen, pro-USA-elokuva. Näyttely on jotenkin pinnallista, vaikka Jessica Chastain osaa hommansa ihan hyvin. Realistisuus elokuvassa on häilyvää. Voisin sanoa, että leffasta tuli vähän samanlainen fiilis kuin yliarvostetusta myöskin Oscar-ehdokkuuksia ja -palkintoja niittäneestä Hurt Lockerista. Ihan yhtälailla yliarvostettua kuraa. En ymmärrä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!