Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.9.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Zed ja Oh ovat kaverukset pienestä ja alkukantaisesta kylästä. Zed on tyhmä, joka kuvittelee olevansa fiksu, ja Oh fiksu, joka kuvittelee olevansa tyhmä. Surullisten sattumusten summana kaverukset bannataan kylästä, ja he lähtevät kohti paikkaa, ”jossa maailma loppuu”…

Year One oli pettymys. Leffa ei ole mikään kovin huono, muttei mikään kovin hyväkään. Elokuva sisälsi kyllä huumoria, mutta se oli sellaista mikä ei tuntunut naurattavan kunnolla missään vaiheessa. Traileri oli paljon hauskempi kuin itse elokuva. Jack Black ei ollut leffassa parhaimmillaan, vaikka pidinkin hänen roolistaan melko paljon.

Leffan juoni oli melko randomi – siitä ei tuntunut ottavan tolkkua missään vaiheessa, vaan se vain kulki eteenpäin. Aivan kuin tekijät olisivat tehneet elokuvaa spontaanisti ja keksineet juonta sitä mukaa kun elokuva etenee. Leffassa oli hyvin vähän sellaisia vitsejä, jotka oikeasti naurattivat. Kelvolliset puitteet, ei niin kelpo elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!