Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.2.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Kolme yliopiston parapsykologiasta tutkinnon saaneita tiedemiehiä jää työttömäksi kun yliopisto lakkauttaa heidän apurahansa ”hömppätutkimusten” vuoksi. Vaan pojat eivät jää aloilleen vaan perustavat yrityksen, Ghost Busters, ”haamujengin”, joka jahtaa ja vangitsee kummituksia ja paranormaaleja ilmiöitä…

On häpeäkseni myönnettävä, että tämä klassikko on tainnut jäädä meikäläiseltä kokonaan välistä. Muistan kuulleeni leffasta lapsena, ellen jopa katsonutkin sen kavereiden kanssa, vaan mitään ei enää ollut tunnusmusiikin lisäksi muistissa. Nyt tuli katsottua elokuva ajatuksen kanssa alusta loppuun. Voi olla, että leffa oli aikoinaan hyvä, mutta nykyään se oli lähinnä perushauska komedia. Rick Moranis on tässäkin ihan saman näköinen kuin kaikissa muissa elokuvissa mihin hän on osallistunut. Bill Murray on oma ärsyttävän hauska itsensä. Kelpo elokuva, vaan en välttämättä toiste enää katsoisi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!