Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.1.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Rähjäisessä ja köyhässä Ozark Mountain -nimisella alueella asuva 17-vuotias Ree hoitaa kotona psykoosista kärsivää äitiään ja kahta pientä sisarustaan. Huumeita diilaava isä on kadonnut ja ellei Ree löydä isäänsä niin he joutuvat talostaan ja metsästään pellolle, sillä isä on nimittäin pantannut ne kattamaan oikeudenkäynneistä seuranneet kulut… mysteerinen naapurusto ei kerro Jessup-isän olinpaikasta mitään, päinvastoin, suhtautuu asiaan vihamielisesti ja peitellen…

Winter’s Bone on hidastempoinen amerikkalainen draamaelokuva. Odotin elokuvasta paljon jännittävämpää, sillä sitä on sanottu monissa yhteyksissä trilleriksi. Sitä se ei kuitenkaan mielestäni ollut. Leffan katsomisen aikana jotenkin odotin koko ajan jotain isoa tapahtuvan, mutta sitä kliimaksia ei koskaan tullut.

Leffa oli alusta loppuun melko tasapaksua ja jopa ennalta-arvattavaa settiä. Näyttely elokuvassa on sentään erinomaista. Myös miljöö on hieno, tosin ehkä hieman mukataiteellinen. Loppupeleissä ei kuitenkaan kovin häävi filkka… die-hard-mysteerifaneille ihan suositeltava pätkä, muussa tapauksessa voit jättää suosiolla välistä. Selvästi yliarvostettu elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!