Pankkiryöstäjät tekevät elämänsä keikan, mutta kaikki meneekin ihan pieleen. Veljekset pääsevät karkuun varastamalla ambulanssin…

Michael Bayn ohjaustuotanto muistetaan lähinnä Transformers-elokuvasta ja niiden surkeista jatko-osista, Pain & Gainista, The Islandista, Bad Boys II:sta ja jos oikein taaksepäin mennään niin Pearl Harbor ja The Rock saattavat olla joillekin tuttuja elokuvia. Tämä elokuva sisältää myös hauskan viittauksen viimeksi mainittuun (”The Rock on se näyttelijä”).

Täytyy muistaa, että kyseessä on Michael Bay, joka tykkää kiertävistä drone-kamera-ajoista, muovisesta juonesta, aivan turhista räjähdyksistä ja ilmeisesti uusimpana hedelmäkojujen yli ajamisesta erilaisilla ajoneuvoilla. Bayn leffat ovat jännästi puolet hittejä ja puolet täysiä farsseja. Ambulanssi on siitä hämmentävä, että se on kumpaakin. Leffa sisältää niin paljon epäkohtia, että katsoessa sekoaa laskuissa. Juoni ei päätä huimaa, eikä siinä ole mitään järkeä. Välillä se saa ehkä tahattomastikin komediallisia piirteitä.

Tämä toimintatrilleri tempaa kuitenkin mukaansa ja onnistuu viihdyttämään alusta loppuun saakka paskuudestaan huolimatta. Yllättävää kyllä, pidin leffasta huomattavan paljon, vaikka se on täynnä puutteita. Tätä on vaikeaa selittää. Ehkä se on Gyllenhaalin karisma, erikoiset hahmot kuten Garret Dillahunt poliisipäällikkönä valtavan koiransa kanssa ja absurdit kohtaukset kesken takaa-ajon. En tiedä miksi ja miten, mutta hauskaa on katsoessa. En lähde listaamaan kaikkia asioita, jotka leffassa ovat pielessä, koska muistutetaan taas: Onhan tämä sentään Michael Bay-elokuva. Mainettaan parempi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!