Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 3.7.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Dokumenttielokuva eläinperäisen ravinnon haitallisuudesta.

What the Health on täyttä vegaanipropagandaa. Katsoin elokuvaa ensimmäiset puoli tuntia mielenkiinnolla, mutta sitten alkoi lihan syömisen vertaaminen 9/11-terroristi-iskuihin kyllästyttämään. Elokuvassa sivuttiin kohtuullisuutta ainoastaan yhdellä lauseella ja sekin torpattiin että ei ole näytteitä siitä että kohtuullinen lihan syöminen olisi millään tavalla järkevää.

OIen miettinyt vegaaniksi ryhtymistä, mutta se on aika äärimmäistä. Normaali, hyvänmakuinen ruoka ravintoaineineen koostuu minulla tietysti kasviksista, hedelmistä mutta ehdottomasti myös maitotuotteista ja lihasta. Jälkimmäisiä kuluu paljon enemmän ja esimerkiksi eilen asiaa miettiessäni, iltapalastani (lasi luomuappelsiinituoremehua, neljä kauraleipää, margariinia, possunleikkelettä, arkijuustoa, marjajogurttia) ei mikään olisi ollut ”terveellistä” ja vegaanina olisin voinut syödä ainoastaan leivän ilman mitään päällisiä ja juoda tuoremehun.

Niille, jotka eivät osaa syödä tarpeeksi muutenkaan, tällaiset asiat aiheuttavat vain lisää ahdistusta. Minua ei eläinteurastusfilmit, tämäntyyppiset dokkarit tai syövällä pelottelut saa vielä kääntymään vegaaniksi. En ahmi, vaan syön lihaa ja maitotuotteita kohtuullisesti. Sen pitäisi riittää.

On totta, että pitää katsoa mitä syö. Dokkari taklasi hyvin lihansyöjien väitteitä, mutta itse ainakin tiedostan syöväni epäterveellisesti. Toinen hyvä pointti mitä dokkarissa ei kerrottu, on tilanne muualla maailmassa. Veikkaan että jenkeissä menee tuo agriculture vähän överiksi ja asioita peitellään. Suomessa tuntuu olevan tilanne hieman parempi jo kaupan valikoimissa. Asioista saa helpommin selvää netistäkin ja usein tietää mistä mikäkin possu tulee.

Dokkarina ihan hyvin rakennettu, mutta tuo cherrypicking ärsyttää. Eli suomeksi, valittu ainoastaan pro-vegan -näkökulmasta parhaat palat samaan pakettiin. Monet katsovat tätä naiivisti ja ilman kritiikkiä ja arvioivat 6/5. Minä en siihen pysty.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!