Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.1.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Alison on yksi monista patologian opiskelijalääkäreistä. Porukka saa tutkittavaksi tunnistamattoman naisen ruumiin. Vaikka tarkoitus ei ollut ottaa työtä henkilökohtaisesti, Alisonilla on huono fiilis koko jutusta ja hän alkaa nuuskimaan tapauksesta lisää. Käy ilmi että nainen on joskus ollut normaali, mutta joku oli napsahtanut ja hänestä oli tullut skitsofreninen mielipuoli. Sanotaan että ruumis ja sielu eroavat vasta kun ruumis on laitettu lepoon. Häiriintynyt sielu ei siedä ruumiin sorkkimista…

Unrestissä on kuulemma käytetty oikeita kuolleita ruumiita. En tiedä pitäkö se paikkaansa, mutta ruumiit olivat silti aika kohtalokkaan kuolleen näköisiä. Elokuvassa nähdään paljon ihmisten ruhoja ja kuollutta pintaa. En voi väittää etteikö olisi tullut ällö olo kuolleiden ruumiinavausta katsellessa, mutta en voi myöskään väittää etteikö elokuva olisi ollut jännittävä. Pidin näyttelijöistä ja ideasta, mutta aina kun elokuva meni kiinnostavimmilleen, tunnelma latistui jostain syystä. Elokuva ei koskaan päässyt huippuunsa, vaikka se oli kokonaisuudessaan ihan hyvä. Katsottavaa viihdettä, en pettynyt.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!