Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.3.2018, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 6 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 30-vuotias.

Eletään vuotta 1942. Kolmas valtakunta on huipussaan, ”Prahan teurastaja” Reinhard Heydrich hallitsee komennuksillaan. Samaan aikaan tsekkoslovakialaiset nazivastaiset vastarintakapinalliset suunnittelevat Tehtävä Anthropoidia, jonka päämääränä on salamurhata Heydrich…

HHhH:n juoni lähentelee kovastikin Sean Elliksen vuonna 2016 ohjaamaa Anthropoidia, mutta kerronta- ja kuvaustapa on yllättävän erilainen. Elokuvassa puhutaan pelkästään englantia, mutta se ei riko tunnelmaa. Jason Clarke näyttelee hienosti kylmäpäistä Heydrichiä, mutta vielä enemmän innostuin Stephen Grahamin ilmiömäisestä suorituksestaan aivan kuin ilmettynä Himmlerinä.

Leffaa on kritisoitu sen kaksiosaisuudesta, mutta pidin itse kovastikin siitä, että koko pätkää ei kerrottu natsien näkökulmasta. Elokuvan Hans Zimmermäinen Guillaume Rousselin säveltämä trillerimäinen soundtrack sopii kuin valettu. Cédric Jimenez ei ole aiemmin ohjannut mitään hirveän tunnettuja elokuvia ja tyypin ensimmäiseksi näkemäkseni leffaksi oikein vakuuttava. Täytyy pitää Jimeneziä korvan takana vastedeskin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!