Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

The Libertine on kertomus John Wilmotista, Rochesterin jaarlista, ja hovirunoilijasta ja näytelmäkirjailijasta, joka eleli 1600-luvulla. Mies oli surullisenkuuluisa jatkuvasta ryyppäämisestään, jatkuvasta seksin harrastamisesta, ja siveettömistä toimistaan. Jaarli saa tehtäväkseen kirjoittaa kuniinkaalle näytelmä. Samalla huonoa mainetta niittänyt Wilmot auttaa rakastamaansa näyttelijätärtä kuuluisuuteen…

The Libertine on katsottava elokuva. Johnny Depp sopi loistavasti rooliin. En vain pitänyt leffan kokonaisuudesta, sillä se oli ajoittain puuduttavan tylsä, vaikka idea oli kiintoisan historiallinen. John Malkovich on aina ilo silmälle, ja tässä elokuvassa minua huvitti lähinnä hänen isonnettu nenänsä. Leffa oli melko härski ja kirjallisesti brutaali. Elokuvasta löytyi myös yllättävän paljon ismeja, kuten anarkismia, ja yhteiskuntakritiikkiä.

Pidin sen ajan ironian käsittelystä näytelmissä, sillä jos kerran seksi oli niin näkyvää että orgioita harrastettiin jopa kaduilla, niin miksi se oli kiellettyä ja rangaistavaa näytelmissä. Tämä leffa kannattaa katsoa ihan vain Johnny Deppin ja John Malkovichin takia.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!