Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.4.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Hieman yksinäinen lääkärinainen joka ennen asui kuuluisan arkkitehdin tekemässä lasisessa rantatalossa alkaa kirjeenvaihtoon talon nykyisen asukkaan kanssa, joka osoittautuu olevan menneisyydestä. Pari rakastuu kirjeenvaihdon myötä, mutta joutuu selvittämään tien toistensa luokse ajan läpi. On toimittava ennen kuin on liian myöhäistä…

The Lake House on hämmästyttävän hieno romanttinen fantasiadraama. Olin yllättynyt siitä miten hyvän ja kerrankin erilaisen parin Sandra Bullock ja Keanu Reeves muodostavat. Leffa sisältää koko tunneskaalan, ja on idealtaan huippuluokkaa. Harmittaa hieman kun en tiennyt että tämä on jenkkiversio alkuperäisestä korealaisesta Siworaesta (Il Mareksikin kutsutaan), mutta ajattelin katsoa myös alkuperäisen jossain vaiheessa.

Tämä on yksi laatuelokuvista, joka kannattaa katsoa puolison tai kumppanin kanssa. Leffa herättää ajatuksia rakkaudesta, ajasta, ja ihmissuhteista. Elokuva ei kuitenkaan ole virheetön, nimittäin tarkkasilmäinen katsoja osaa löytää leffasta pikkuriikkisiä epäkohtia. Suurin osa, ellei jopa kaikki on kuitenkin täysin selitettävissä. Toinen pieni miinus on Keanu Reevesin ajoittainen näytteleminen – kyllä hän osaa näytellä melko kokonaisvaltaisesti, mutta en voinut olla kiinnittämättä huomiota teennäiseen aivastukseen, joka sai minut tarkoituksettomasti nauramaan.

Vaikka Ebon Moss-Bachrachia ei usein näe elokuvissa, hän on hyvä näyttelijä, ja tuo mieleeni James McAvoyn joka ikinen kerta. Tuttu mies Dylan Walsh on myös ihan menevä. Aikamatkustuksen ystävänä voin sanoa että nautin elokuvasta älyttömän paljon. Leffa toi myös hieman mieleeni vastaavan aikamatkustusdraaman The Time Traveler’s Wife, joka oli myös aivan loistava. Suosittelen katsomaan!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!