Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.7.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Tatuointiartisti Elise ja bluegrass-muusikko Didier rakastuvat ensisilmäyksellä, niin poliittisista kuin elämänkatsomuksellisista eroistaan huolimatta. Kun rakas tytär sairastuu syöpään, rakkaus on koetuksella…

The Broken Circle Breakdown on elokuva, joka on elementissään silloin kun siitä ei tiedä mitään etukäteen. Kohtauksiltaan kronologisesti haastava draama on riipaiseva, rankka ja surullinen, mutta samaan aikaan äärettömän kaunis. Näyttelysuoritukset ovat pientä Nell Cattryssea myöten aivan tajuttomia.

Erityisesti elokuvan musiikki saa aikaan kylmät väreet. The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band löytyy soittolistaltani jatkossakin. Bändihän lähti kiertueelle elokuvan valmistumisen jälkeen. Huikea, tunteiden vuoristorata. Suosittelen. Paras näkemäni belgialainen, flaamin kielinen elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!