Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.12.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Blues Brothers kertoo veljeksistä jotka rakastavat bluesia. Jake on juuri päässyt vankilasta ja Elwood tulee hakemaan veljensä linnasta. Veljekset päättävät laittaa bändin takaisin kokoon maksaakseen nunnalle nimeltä Pingviini verorahat (ja ehkä samalla muutkin velkansa pois). Bändin menestys on vaihtelevaa ja kaikkia jäseniä on vähän ennakoitua hankalampi saada mukaan. Samalla pojat tulevat rikkoneeksi enempää kuin yhtä lakia ja saavat tavallisen poliisin lisäksi peräänsä SWATin, armeijan, Illinoisin natsipuolueen ja vihaisen country-bändin. Mutta eihän veljeksillä ole mitään hätää, he ovat nimittäin Jumalan asialla…

Blues Brother on klassikkoelokuva, jonka katsominen kuuluu melkeinpä jo yleissivistykseen. Elokuvassa on kriitikkojen mukaan kaksi elokuvahistorian parasta takaa-ajokohtausta; Olen samaa mieltä. Elokuvassa nähdään monia blues-tähtiä kuten Ray Charles ja James Brown. Myös Star Warsin Leiana tunnettu Carrie Fisher näkyy elokuvassa aika ajoin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!