Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.6.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Kenny Bostick on maailman paras lintubongari. Joka vuosi maailman lintubongaajat käyvät läpi kilpailun nimeltään ”The Big Year”, jossa he koittavat bongata mahdollisimman monta eri lintulajia. Bostick on peloissaan että joku voi viedä hänen ennätyksensä ja aloittaa taas uuden bongausvuoden. Stu ja Brad ovat kuitenkin pistämässä kapuloita rattaisiin ja aikovat päihittää Bostickin. Matka tuo mukanaan uusien lintulajien myötä myös uusia tuttavuuksia…

The Big Year on hyvän mielen elokuva. Leffa ei ole komediaksi niin hauska mitä odotin, mutta onneksi sen ei tarvitsekaan olla. Leffa sisältää mukavaa ja mieltä lämmittävää ihmissuhdedraamaa, jota on suorastaan ilo katsella. Tykkään Jack Blackista tässä elokuvassa, sillä kerrankin hänen roolinsa ei mene överiksi. Steve Martin ja Owen Wilsonkin ovat molemmat hyviä elokuvassa. Tämä elokuva on omiaan piristämään ja lämmittämään. Aihekin on riittävän omaperäinen. Kokonaisuutena ihan kohtalaisen hauska, mutta etenkin piristävä draamakomedia. Check.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!