Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.2.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Curtis on raksamies ja pienen kuuron tytön isä. Vaimonsa kanssa Curtis suunnittelee tytön implanttileikkausta, lomia ja muita juttuja kuten mikä tahansa perhe. Eräänä päivänä kuitenkin kamalat painajaiset alkavat piinata Curtista. Curtis pelkää että äitinsä paranoidinen skitsofrenia on periytyvää. Mies saa pakkomielteen lähestyvästä tuomionpäivän myrskystä ja alkaa rakentaa perheelleen myrskysuojaa…

Take Shelter on melko hyvää draamaa. Ei ole yllätys millaiseksi Michael Shannonin näyttelemä hahmo osoittautuu. Elokuvan dialogit ovat erittäin hidastempoisia ja puolet ajasta huomasin katsovani ihmisten pällistelyä. Mainion draaman lisäksi trilleriosuus on varsin toimivaa. Elokuvassa jäi häiritsemään pari kohtaa, vaikka lopussa kaikki nivoutuikin jotakuinkin paikalleen. Ehkä lievästi yliarvostettu pätkä, mutta ihan kelpo elokuva. Tykkäsin viittomakielestä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!