Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.10.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Niinkutsuttu VSI-lafka on keksinyt sijaisrobotit, jotka mahdollistavat ”paremman elämän”. Ihmiset kytkeytyvät koneeseen kotonaan, ja elävät sijaisrobotteinaan. Pian sijaisrobotit ovat kaikkien käytössä. Sijaisia käytetään joka päivä töissä ja arkielämässä. On kuitenkin olemassa pieni reservaatti, joka uskoo sijaisien tuhoavan viimeisetkin rippeet ihmisyydestä. Reservaattia johtaa rastapää-Profeetta, joka valvoo ihmisten oikeuksia ja aikoo hävittää kaikki sijaiset maan päältä. Poliisi nimeltä Tom Greer käyttää myös sijaisrobottia, ja saa eräänä päivänä tutkittavakseen oudon murhamysteerin, jossa sijaista on ammuttu uudenlaisella aseella, joka tappaa myös sijaisen isännän kotiinsa…

Pidän tämän kaltaisesta Sci-Fistä todella paljon. Leffa toi mieleeni Artificial Intelligence: AI:n, ja muut Spielbergin mestariteokset. Juoni oli hieno ja mukaansatempaava. Bruce Willis sopii tämänkaltaiseen elokuvaan, ja on minun kokonaispisteytyksestäni ainakin yhden tähden arvoinen. Leffa käsitteli hyvin ihmisyyttä, ja itsetuntoa. Masennuksen ja ihmisfobian rippeitäkin huokui pintaan. Tämä leffa oli oikein minun makuuni. Suosittelen kaikenlaisesta tieteisjännityksestä pitävälle.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!