Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.11.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Will Rodman tutkii ja tehtailee lääkettä Alzheimerin tautiin jota myös isänsä sairastaa, kunnes huomaa simpanssille tehdyn kokeen onnistuneen. Kokeet kuitenkin keskeytetään kun simpanssiäiti kuolee ja ihmiskokeisiin ei uskalleta siirtyä. Simpanssilta jää poikanen nimeltä Caesar, jonka Will ottaa lemmikikseen. Caesarin kasvaa aina vain älykkäämmäksi ja älykkäämmäksi, mikä saa Willin pohtimaan onkohan homma sittenkään järkevää…

”Apinoiden planeetan nousu” vastaa loistavasti kysymykseen ”miksi?”. Olen alunperinkin elokuvasarjan fani ja odotinkin jo kaiken selittävää revanssia. Elokuva vetää mukaansa alusta loppuun asti ja poikkeaa paljon muista Apinoiden planeetta -elokuvista siinä, että se palaa aikaan kun ihmiset vielä hallitsivat planeettaa

Erityisen ilahtunut olin muutenkin omaperäisistä ja kiinnostavista näyttelijävalinnoista. Leffasta löytyy upea liuta hyviä uuden sukupolven näyttelijöitä, kuten useammalle jo tutuksi tullut nuori konkari James Franco ja Harry Potterista Draco Malfoyn roolista kuuluisuuteen ponnahtanut Tom Felton. Ehkä eniten tähtiportista tuttu suuresti ihailemani David Hewlett sai elokuvaan myös yllättävän keskeisen roolin, mistä olin erityisen mielissäni. Myös Kolmas kivi auringosta -sarjan tähteä John Lithgowia oli piristävää nähdä merkittävässä roolissa.

CGI-efektit on tehty niin hyvin ja hillitysti ettei tule edes ajatelleeksi. King Kongista ja Avatarista tuttua WETA Digital -tekniikkaa on käytetty hienosti hyväksi apinoissa. Etenkin gorilla muistuttaa jopa King Kongin kopiota. Efektit ovat hyvin tehtyjä, ei voi muuta sanoa.

Mainion The Escapistin ohjanneelta Rupert Wyattilta Rise of the Planet of the Apes on kokonaisuutena erittäin positiivinen paketti. Myös Escapistissa esiintynyt Wyattin kanssa yhteistyötä tehnyt Brian Cox on saanut tästäkin elokuvasta sivuroolin. Leffa selittää asiat hyvin, eikä mikään elokuvan katsomisen aikana tunnu haraavan vastaan. Olisin kuitenkin toivonut vielä lisää apinoiden vallankumouksen näkemistä, mutta jatkoa kuulemma seuraa. Odotan innolla.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!