Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.12.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Outoja valoja laskeutuu Los Angelesiin, ja ihmisiä alkaa katoamaan. Jarrod miljonäärikaverineen on viettänyt juuri kostean illan kattohuoneistossa, ja herää valoihin. Käy ilmi että avaruusolennot ovat hyökänneet maapallolle…

Skylinen juoni on lähes suora kopio Maailmojen Sodasta, Independence Daysta ja monesta muusta vastaavasta elokuvasta. Leffa ei ole piirunkaan verran omaperäinen, mikä pistää hieman potuttamaan heti alkuun. Näyttelijät ovat pääosin tuntemattomampaa ö-mappia, ainoina poikkeuksina sivurooleja luotsaavat Neil Hopkins, David Zayas ja Brittany Daniels. Itse näyttely on parhaimmillaan keskitasoa.

Minulla ei ollut Skylineä varten minkäänlaisia odotuksia, ja hyvä niin. Elokuva on visuaalisesti ihan hieno, mutta kokonaisuus kompastuu kymmeniin kliseisiin, epäkohtiin, ja naurettaviin ristiriitaisuuksiin. Keskitason scifileffaksi elokuva on harmillisen tylsä, kun jokainen kohtaus on täysin ennalta-arvattavissa. Leffassa on myös aivan liian paljon turhaa ”tehdäkö vai eikö tehdä” -hohhailua ja jankkausta.

Leffa on pähkinänkuoressa siis Maailmojen Sodan huonompi versio, ilman Tom Cruisea, ilman mitään. Elokuvassa alienit hyökkäävät maapallolle ja puolet ajasta vietetään samassa huoneessa kinastellen. Leffaa oli myös pitkitetty turhilla hidastuksilla. Hyvä esimerkki siitä miten ”scifi”-toimintaelokuvasta on saatu mahdollisimman tympeä pakkaus. Jo toinen pettymys tältä saralta tänä vuonna. Selvästi parempi kuin Monsters (2010), mutta paljon huonompi kuin Maailmojen Sota.

Kokonaisuutena elokuva on juuri ja juuri katsottava, mutta pistää jälkeenpäin hieman harmittamaan. Elokuva lopetettiin tahallaan kesken juuri kun meno alkoi käydä edes vähänkin mielenkiintoisemmaksi. Jatko-osa on ilmeisesti tulossa, tosin en tiedä saadaanko siitäkään yhtään tämän parempaa. En tiedä olisiko elokuva voinut olla hyvä, sillä tällaisia on tehty jo niin monta samanlaista paljon paremmalla tavalla. Scifiarvo tässä elokuvassa on vähäinen – lupa jättää väliin!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!