Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Asbestia siivoavat remonttimiehet saavat tehtäväkseen remontoida vanhan mielisairaalan. Mielisairaala on iso paikka, mutta miehille luvataan hommasta tuntuva palkkio. Yksi työntekijöistä alkaa tutkimaan paikan historiaa, ja löytää vanhoja äänitteitä. Menneet ikävyydet palaavat, kun toinen työntekijöistä ei saa öisin nukuttua lapsensa takia. Mielenterveys rakoilee, kun työstä stressaantuneet miehet vain kiristävät työtahtiaan…

Pitkästä aikaa hieno psykologinen trilleri. Pidin elokuvan psykologisista osuuksista, mutta lopussa juoni meni kuitenkin vähän liian sekavaksi. En ymmärtänyt loppuratkaisua, enkä loppuvaiheilla tosiaan pysynyt oikein kärryillä. Kokonaisuutena hyvä, mutta olisi saanut olla selkeämpi. Rooleissa mm. CSI Miamista Horationa tunnettu maanmainio David Caruso, ja alkuperäisestä CSI:stä tuttu Paul Guilfoyle sivuroolissa. Muissa rooleissa vähemmän nähdyt Stephen Gevedon, Josh Lucas, ja Peter Mullan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!