Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 20.3.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Eletään 1300-lukua. Ristiretkeläiset Behmen ja Felson päättävät lopettaa Jumalan nimissä tappamisen, mutta jäävät kiinni karkuruudesta pienessä kylässä. Kirkko määrää heidät tehtävälle kuljettamaan noidaksi epäiltyä tyttöä munkkiluostariin, samalla kun kansakuntaa riivaa tappava ja nopeasti leviävä rutto…

Keskiajan tarinat kiinnostavat minua suuresti, olivat ne sitten totta tai fiktiota. Season of the Witch on miljööltään upea, visuaalisesti säväyttävä elokuva. Pidän myös elokuvista, joissa kuvataan pahuutta, ja tämä elokuva onnistui hyvin siinäkin suhteessa. Näyttely oli leffassa ok ja tykkäsin kyllä molemmista, Cagesta ja Perlmanista. Loppuratkaisuun en ollut oikein tyytyväinen, mutta kokonaisuutena elokuva oli loistava. Matalat odotukset, suuret yllätykset. Ei niin huono kuin mitä väitetään. Stephen Graham oli yllättävä lisäpiriste. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!