Tony Montana on kuubalaisten mielipidevankien matkassa Yhdysvaltoihin saapunut pikkurikollinen, joka nousee nopeasti alamaailman hierarkiassa ylöspäin. Hoidettuaan entistä kunnianhimoisempia keikkoja, häikäilemätön Montana kavereineen löytää itsensä alan huipulta. Ansaittua valtaa ei ole helppo pitää otteessaan, kun Tony huomaa että ympärillä kenenkään ei voi luottaa…

Minulla on aukko sivistyksessä. En nimittäin ole nähnyt Scarfacea ennen tätä päivää, herran vuotta 2021. Vuoden 1983 elokuva pohjautuu vuoden 1932 samannimiseen leffaan. Al Pacino on elokuvassa loistava, Steven Baueria, Michelle Pfeifferiä ja Mary Elizabeth Mastrantoniota yhtään vähättelemättä. On myös jotenkin hupaisaa, että Mark Margolis ja Steven Bauer ovat molemmat gangstereita Breaking Bad -sarjassa. Mistähän johtuu? He sopivat täydellisesti tällaiseen rooliin, se tiedettiin jo 80-luvulla.

Scarface on alusta loppuun saakka mukaansatempaava ja jännittävä elokuva. Väkivaltainenkin se on, jopa nykystandardeilla. Vaikka en ole elokuvaa tätä aikaisemmin nähnyt, olen kuullut populaarikulttuurissa kuuluisia lausahduksia kuten ”Say hello to my little friend” ja oikein innolla odotin milloin nämä kuuluisat kohtaukset tulevat.

Oikein mainio kasaripätkä. Ymmärrän hypen täysin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!