Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Erikoisakentti Strahm on kuollut, ja etsivä Hoffman jatkaa John Kramerin aka Jigsawin perintöä. Peli sen kuin kiristyy, vaikka vanha mestari on jo kuollut ja kuopattu. Arvoitukset ratkeavat, ja palaset loksahtavat paikoilleen. Kenen peli on viimeinen? Milloin kuuluu Game Over?

Sawit herättävät minussa aina ristiriitaisia tuntemuksia. Leffat ovat kiinnostavia ja jännittäviä, mutta samalla mieltärepivän raakoja adrenaliinipläjäyksiä. Saw osaa oikeasti vetää aina oikeista naruista, ja saa adrenaliinin virtaamaan. Osat 4 ja 5 eivät olleet niin hyviä, joten oli jo aikakin saada pientä tasoitusta. Saw6 on juoneltaan ja toteutukseltaan hyvä elokuva.

Jos gorea ei lasketa, niin pidin elokuvan ratkaisuista. Saw6 oli tällä kertaa juuri sellainen kuin kaipasin – enemmän juonellinen jännäri, kuin verinen ja järjetön kauhuelokuva. Leffassa oli sopivasti flashbackeja, joten oli helppo muistaa mihin jäätiin vaikka edellisen osan katsomisesta olisi pitkä aika. En suosittele niille ketkä eivät kestä nähdä silmitöntä väkivaltaa, mutta suosittelen kaikille jännäreiden ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!