Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 3.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kun kovan luokan pokerimestari New Yorkista vaihtaa vaarallisen pokeriuransa tavalliseen elämään perheen ja lakiopintojen parissa, on hänen elämänsä liian tasaista. Pokerin tuoma jännitys ja kalliiden pelien houkutus käy liian kovaksi ja vielä päähenkilön vanhan ystävän palaaminen vankilasta, on hän kovan paikan edessä. Jatkaako tylsää arkea, vai palata vielä kerran pokerihuoneen kuumottavaan tunnelmaan?

Rounders on ehkä paras pokerielokuva joka on tähän päivään mennessä tehty. Elokuvan tarkkuus pelin yksityiskohdissa saa jopa kovimman pokerihain katsomaan elokuvan ja nauttimaan kokonaisuudesta. Elokuvan tunnelma on loistavaa ja hahmot hyvin mukaansatempaavia. Roundersissa sitä jää oikeasti penkin reunalle silmä kovana jännittämään, että mikä kortti pakasta nousee. Matt Damonin ja Edward Nortonin roolisuoritukset olivat hienoa katseltavaa, samoin kuin John Malkovichin vetämä rooli kovana venäläisenä. Tämä elokuva muuten lisäsi Texas Holdem -pokerin suosiota huomattavasti maailmalla.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!